Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

TISAK NA MAJICE

"Mala noćna regata", koja se tradicionalno organizira u Postirima, dobitnik je godišnje nagrade Simply the Best u kategoriji Manifestacije utemeljene na tradiciji i lokalnim običajima.

 

 

 

Nagradu Simply the Best, za kvalitetu turističke ponude, kreativnost i inovativnost u razvoju turističkih proizvoda dodjeljuju UHPA - Udruga hrvatskih putničkih agencija i časopis Way to Croatia.

Tradicija noćnog jedrenja u postirskoj luci započela je početkom prošlog stoljeća kad se brod počeo koristiti i za uživanje, a ne samo za mukotrpan rad.
Mala noćna regata", predstava koja je moguća zahvaljujući jedinstvenom prirodnom fenomenu - noćnoj zračnoj struji "gažul" koja se s Vidove gore, najviše točke na Jadranu, za ljetnih noći spušta u postirsku luku.

Prije 11 godina, Mladen Juričić, glazbenik i Igor Piacun, jedriličar, uz TZO Postira oživjeli su taj običaj i pretvorili jedrenje na "gažulu" u spektakularnu predstavu u kojoj riva postaje gledalište, osvijetljena luka velebna scenografija, Mozartova "Mala noćna muzika" pratnja, a jedrilice postaju balerine.

 

Foto: Roni Marinković

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.