Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

"Mala noćna regata", koja se tradicionalno organizira u Postirima, dobitnik je godišnje nagrade Simply the Best u kategoriji Manifestacije utemeljene na tradiciji i lokalnim običajima.

 

 

 

Nagradu Simply the Best, za kvalitetu turističke ponude, kreativnost i inovativnost u razvoju turističkih proizvoda dodjeljuju UHPA - Udruga hrvatskih putničkih agencija i časopis Way to Croatia.

Tradicija noćnog jedrenja u postirskoj luci započela je početkom prošlog stoljeća kad se brod počeo koristiti i za uživanje, a ne samo za mukotrpan rad.
Mala noćna regata", predstava koja je moguća zahvaljujući jedinstvenom prirodnom fenomenu - noćnoj zračnoj struji "gažul" koja se s Vidove gore, najviše točke na Jadranu, za ljetnih noći spušta u postirsku luku.

Prije 11 godina, Mladen Juričić, glazbenik i Igor Piacun, jedriličar, uz TZO Postira oživjeli su taj običaj i pretvorili jedrenje na "gažulu" u spektakularnu predstavu u kojoj riva postaje gledalište, osvijetljena luka velebna scenografija, Mozartova "Mala noćna muzika" pratnja, a jedrilice postaju balerine.

 

Foto: Roni Marinković

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn