Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

TISAK NA MAJICE

Turistička zajednica Grada Supetra u suradnji s Gradom Supetrom još od 2013.g. provodi projekt uređenja povijesne jezgre Supetra koji ima za cilj posebno estetsko vrednovanje tog područja od posebne povijesne, sociološke, kulturne i turističke vrijednosti.

Projekt se polako ali sigurno privodi kraju i njegovi su rezultati vidljivi i sveprisutni.

Čak 98 različitih svijetlećih, neonskih i nepropisno postavljenih reklama uklonjeno je iz područja gradske povijesne jezgre.  sukladno Odluci o komunalnom redu usaglašene su boje svih tendi i reklama ugostiteljskih objekata na supetarskoj rivi na kojoj je u sklopu programa promijnjena i  boja svijetla javne rasvjete.

Na posebnim tablama koje su postavljene u cijeloj povijesnoj jezgri na kratak i informativan način prezentirana je povijest Supetra, označena su i interpretirana sva kulturna dobra, institucije od posebnog značaja i neke povijesne čijenice u području povijesne jezgre grada.

Postavljene su i tabele smeđe signalizacje kojima su predstavljene važne osobe iz supetarske povijesti kao i smjerokazi prema kulturnim posebnostima i ustanovama sa ciljem lakšeg snalaženja turista u području povijesne jezgre Supetra a kao posebna atrakcija osmišljen je Kulturi đir „Dan s Rendićem“, zanimljiva urbana tematska šetnica koja je u međuvremenu postala izuzetno popularna među turistima i ostalim posjetiteljima Supetra.

U završnoj fazi projekta planira se osvijetljavanje estetski zanimljivih zgrada u tom području, osvijetljavanju barem dijela podmorja staroga supetarskoga porta i drugačijem, autohtonijem uređenju zelenih površina u području povijesne jezgre Supetra, koja od 2012.g. ima status zaštićenog kulturnog dobra Republike Hrvatske.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.