Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Već nekoliko godina za redom najveće jaslice na otoku Braču nalaze se u Crkvi Krista Kralja u Selcima.

 

 Ovo najvelebnije sakralno zdanje našeg otoka zbog svoje visine koja seže do 45 metara steklo je titulu najviše crkve na dalmatinskim otocima, dok je mnogi zovu i Bračka katedrala.

A bračka katedrala već nekoliko godina u svojim njedrima krije i najveće bračke jaslice. Konstruktor ovih impresivnih jaslica, selčanin Hrvoje Štambuk izradio ih je jaslice na 75 četvormih metara a njihova se veličina iz godine u godinu stalno povećaba.

Ove je godine primjerice u njihovu izradu utrošeno dva kubika ika drvene građe, po kubik pijeska i finog bračkog kamena, 40-ak kvadrata mahovine, kilometri obojenog papira, 30 figurica, stotine ovčica i drugih životinja, pumpe za vodu koje služe za vodoskok, fontanu, mlin i rijeku, bezbroj lampica i električnih kablova...

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.