Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Udruga za djecu s teškoćama u razvoju, Brački pupoljci dobila je i službenu obavijest kako je za dvadeset i dva njihova člana te njihove pratioce i vozila odobren popust od čak 90 posto na trajektne karte!

 

 Bračka udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju, Brački pupoljci, već godinama, a zahvaljujući velikoj podršci samih otočana, uspijeva na svom otoku pružiti djeci prijeko potrebne terapije i usluge psihologa, terapeuta, logopeda i drugih stručnjaka. No, unatoč tome, roditelji ove djece često moraju u Split na dodatne preglede, terapije, savjetovanja i slično, zbog čega se udruga više puta obraćala Jadroliniji, ali i Saboru, s molbom da se cijena prijevoza za roditelje i djecu s teškoćama smanji, kako bi se tim obiteljima olakšao ionako preopterećen kućni budžet.

Nakon mnogo vremena, upit je stigao na pravu adresu, a kako kažu u udruzi, sve zahvaljujući supetarskoj gradonačelnici Ivani Marković pa je udruga ovih dana dobila službenu obavijest o odobrenju spomenutog popusta.

– Ne trebamo niti objašnjavati koliko takva odluka vrijedi ovim obiteljima čija djeca zbog svojih poteškoća ili nisu u mogućnosti popeti se u salon za putnike ili jednostavno, nisu u stanju svo vrijeme proboraviti u njemu. – rekla je Mirjana Nižetić, dopredsjednica udruge Brački pupoljci i jedna od mama djeteta s teškoćama u razvoju.

I do sada su obitelji s djecom s poteškoćama u razvoju imale pravo na popust pri prijevozu, no samo četiri puta godišnje. Otočke obitelji djece sa poteškoćama, koje su na svaki način vezane uz kopno, taj limit potroše nekad u petnaest dana.
Stoga, pozdravljamo ovakvu odluku Jadrolinije, i pozivamo sve roditelje u istoj situaciju, da se obrate sličnim udrugama na svojim otocima ili udruzi Brački pupoljci kako bi se zajednički pobrinuli da se ova odluka donese za sve otoke!
(Kontakt: Mirjana Nižetić, 0955376022).

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.