Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

TISAK NA MAJICE

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo je financirati "Vrijeme u kamenu" još jedan projekt udruge “Zemlja za nas“.

 

 Ovim projektom će se narednih mjeseci obnavljati suhozidi, ali i jedna vrlo posebna bunja. U cijelu priču, uključit će se i osnovna škola Pučišća čiji će učenici sudjelovati u edukaciji o tradicijskom graditeljstvu, a podučavat će ih stručnjaci iz udruge Dragodid. Naravno, ništa ne smije proći bez bračkih meštara od suhozida pa će volonteri ove godine imati priliku učiti od meštra Mate Martinovića iz Donjeg Humca, koji će prenijeti svoja znanja i bogato iskustvo i tako, nadamo se, inspirirati nove generacije suhozidara!

Udruga "Zemlja za nas" prije dvije godine sagradila je na Braču i vapnenicu, prvu nakon mnogo godina i to također zahvaljujući sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.