Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Kako piše "Bolska kronika" u tijeku je projektiranje uređenja plaža na zapadnom dijelu Bola, od početka šetnice do Zlatnog rata, a dio planiranog bi trebao biti vidljiv već idućeg ljeta.

 
Javnost posebno interesira kako se planira uređenje plaža. Idejnim projektom predviđene su neke promjene, ali na sve te novosti treba dati suglasnost Ministarstvo zaštite okoliša.
Ono što se zna je da će se ukloniti sadašnje kućice postavljene uglavnom uz istočni rub šumice. Predviđaju se nove kućice u centru šumice koje bi bile locirane u krugu, pa bi u sredini bio svojevrsni trg. Nešto treba učiniti i po pitanju ležaljki i suncobrana, jer nadležno Ministarstvo ograničava površinu gdje će se ležaljke postavljati.

Trebat će riješiti i privezište za čamce kojima dolaze turisti na plažu, jer dosadašnje pontone treba – ukloniti.
Mnogi traže zabranu sidrenja jahti i drugih brodica uokolo plaže.

Ono što je po nama najzanimljivije jest zaključak da se mora ograničiti i broj posjetitelja na ovoj našoj najljepšoj plaži pa će se prije ili kasnije naplaćivati ulaz na Zlatni rat. Ima prijedloga da pravo na besplatno kupanje ili njegovu nižu cijenu ostvare turisti koji u Bolu plaćaju boravišnu pristojbu, kao i mještani Bola dok bi svi ostali – plaćali ulaznicu.

 

 
Izvor: Bolska kronika

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.