Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

U subotu je u Supetru je održana Smotra župnih zborova bračkog dekanata.

 

 Ova tradicionalna smotra se svake godine održava u drugoj župi a ove su se godine župni zborovi otoka Brača okupili u crkvi Navještenja Marijina u župi sv. Petra i to baš na Stepinčevo.
Već sedmu godinu župni zborovi okupljaju se u Bračkome dekanatu na godišnjoj smotri, a njihov ovogodišnji nastup tako je povezan uz slavlje bl. Alozija Stepinca na otoku Braču. Hrvatski mučenik i blaženik Stepinac često je boravio u Supetru tridesetih godina prošloga stoljeća na odmoru u Domu sestara milosrdnica u Veloj Luci te dolazio i molio u župnoj crkvi.

Na misnom slavlju nastupili su, uz domaći crkveni zbor Sv. Cecilije, župni zborovi iz Postira, Pučišća, Selaca, Sutivana, Miraca, Milne, Dola i Bola koji su se izmijenjivali u pjevanju dijelova mise.

Fotogaleriju sa smotre pogledajte na našoj FB stranici.

 


Fotografije: Pero Dragičević prof.Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.