Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Je malo kasnila ali kad je došla, zima je navalila punom forcom a pravi ledeni val nas tek očekuje.

 

 Kako javljaju meteorolozi DHMZ sljedeće dane na Jadranu obilježit će jaka bura uz koju će povremeno biti i kiše, a na hladnijem sjevernom dijelu vjerojatno i pahulja nošenih burom.

U Dalmaciji pretežno oblačno s mjestimičnom kišom uz moguću susnježicu u unutrašnjosti. Puhat će umjerena do jaka bura, a najniža temperatura bit će od 2 °C u Zagori do 7 °C na otocima. Danju uglavnom od 5 do 10 °C.

Od srijede bura u jačanju pa su mogući i problemi u prometu. Uz umjereno do pretežno oblačno vrijeme povremeno će padati kiša.

No prave hladnoće dolaze tek za vikend a pongdje se najvaljuje i mogućnos pravog polarnog udara nalik na onaj koji nas je zadesio prošlog siječnja kad su diljem otoka od leda pucali vodomjeri i cijevi za vodu.

Popularna norveška prognostička stranica yr.no, koja nudi i dugoročne prognoze i čiju prognostičku aplikaciju sve više naših Bračana ima u svojim smartfonima ledeni val pak najavljuje tek nakon vikenda. Prema njihovim prognozama od ponedjeljka, 26. veljače, možemo očekivati svakodnevne 'minuse', s tim da bi prva tri dana idućeg tjedna po njima temperature padale i do minus pet stupnjeva.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn