Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

S obzirom na najave iznimno niskih temperatura za slijedeći tjedan iz Vodovoda Brač izdali su priopćenje o potrebi zaštitite vodovodnih instalacija od smrzavanja.

 

 Iz Vodovoda napominju kako interne vodovodne instalacije čine svi cjevovodi i interni vodomjeri iza šahte priključka (glavnog vodomjera). Za njihovo održavanje su zaduženi korisnici vodovodne usluge koji se sasvjetuju da još jednom provjere zaštitu svojih internih vodomjera i vodovodnih instalacija.

Potrebno je zaštiti vodovodne instalacije, prvenstveno okno vodovodnog priključka, te instalacije koje su više izložene hladnoći, kao vanjske slavine, cijevi koje su izvan objekata i u negrijanim objektima, kao što su vikendice, garaže, konobe i slično.

Sukladno navedenom, potrebno je internu vodovodnu instalaciju te vodomjer u vodomjernom oknu, pravovremeno zaštititi kako da bi se spriječio gubitak vode i nepotrebni dodatni troškovi. Zidove i poklopac vodomjernog okna preporučljivo je zaštititi postavljanjem izolacijskog materijala (deblja tkanina, prekrivači ), poput stiropora, stirodura, ili vreće napunjenu rastresitim izolacijskim materijalom postavljanjem u vodomjerno okno.

Na opisan  način osigurava se kvalitetetna zaštita od smrzavanja i omogućuje nesmetano očitanja vodomjera. Nije preporučljivo zamatati vodomjere krpama, kamenom vunom ili sličnim materijalima koji upijaju vodu jer mogu samo pogoršati situaciju.

Za korisnike koji neće duže vrijeme boraviti u svojim objektima preporuča se zatvoriti ventile iza vodomjera i isprazniti internu vodovodnu instalaciju.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn