Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Još jedan predivan produkt projekta "Brač - Bourgogne" ugledao je svjetlo dana u Kamenoklesarskoj školi u Pučišćima.

 

 


Kako bi se sadašnjoj modelarnici, a budućoj suvenirnici i svojevrsnom prostoru za izložbu učeničkih radova, omogućio lakši pristup i njena bolja povezanost sa ostatkom škole, izrađena su drvena vrata i oko njih postavljeni kameni pragovi.

Izrada, klesanje slova na nadvratnik i postavljanje pragova trajalo je nekoliko tjedana, a u njima su sudjelovali naši meštri i učenici. Ovdje posebno treba istaknuti učenika 2. b razreda, Bobovišćanina Dražena Sekula, koji je neumornim radom pokazao izniman talent uklesavši ćirilična slova (u pitanju je naravno bosančica) na prag.

Inače, ovaj je projekt dio međupredmetnoga povezivanja jer su učenici, zajedno sa profesoricom hrvatskoga jezika, Vesnom Martinić, posjetili Župni ured u Pučišćima gdje se nalazi Povaljska listina iz 1250. godine napisana na hrvatskom ćiriličkom pismu. Na istome je pismu uklesan i natpis "Klesarska škola" iznad novih vrata pa je upravo to najbolji pokazatelj da su učenici savladali i ovaj dio nastave Hrvatskoga jezika.

 Izvor: FB/Pučišća - Kamenoklesarska škola Pučišća

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.