Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Splitsko-dalmatinska županija intenzivno pregovara s nacionalnim brodarom oko pojačanja i uvođenja novih brodskih i brzobrodskih linija koje povezuju kopno sa srednjodalmatinskim otocima.

 

 

 

Inicijativa je to koju ju su potaknuli otočani u prvom redu građani Supetra i mještani Milne s otoka Brača, ali i oni sa Šolte i Visa. Čini se kako bi prvi konkretni rezultati pregovora mogli biti vidljivi već na početku ove turističke sezone.

U cilju bolje otočne povezanosti Županja je već održala nekoliko sastanak s upravom Jadrolinije. Imenovala je i koordinatora za pregovore s nacionalnim linijskim brodarom i Agencijom za obalni linijski pomorski promet. Tu dužnost obnaša pročelnik Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Stipe Čogelja koji kaže kako će od ove turističke sezone Jadrolinija provoditi dva pilot projekta.

Jadrolinija će od ove godine ljetni plovidbeni red uvesti ranije, već u svibnju, a brodovi će prema ljetnom voznom redu voziti sve do kraja listopada. Zahtjev je to koji su stanovnici otoka uputili prema nadležnim institucijama u cilju produženja turističke sezone. Značajnijih izmjena u cijenama putnih karata ne bi trebalo biti.

Račun Općine Milna je u blokadi i to je dodatni problem u pregovorima oko povezivanja ovog otočnog mjesta s kopnom, no Stipe Čogelja kaže kako je Županija i tu pronašla rješenje.

U cilju razvoja cikloturizma na srednjodalmatinskim otocima, upućen je zahtjev prema Jadroliniji za smanjenjem cijene karata za prijevoz bicikla trajektom s kopna na otok.

Stipe Čogelja ističe kako bi načelnici i gradonačelnici otočnih gradova, žele li to i sami trebali pokazati spremnost ii inicijativu za boljom brodskom povezanošću njihovog mjesta s kopnom.

 


Izvor: mreza.tv
Fotografija: Pixabay/adam_gorka

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn