Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Supetarski vatrogasci raznim akcijama svake godine obilježavaju Svibanj mjesec žaštite od požara, ovaj put su međutim uobičajeni dan otovorenih vrata na opće veselje najmlađih Supetrana preselili u sam centar grada, na supetarsku rivu.

 Postavivši cjelokupni vozni park u samo srce potkove starog porta supetarski su vatrogasci svojim sugrađanima i brojnim turistima pokazali veliki dio opreme i tehnike s kojom raspolažu i s kojom se svakodnevno koriste u svojim intervencijama. Na veliku radost vrtićke djece i osnovaca korištenje većeg dijela te tehnike praktično su i prikazali kroz niz pokaznih vježbi od kojih su najviše pozornosti privukle vježbe spašavanja sa visina i iz dubina te gašenje požara otvorenog prostora monitorom velike vatrogasne cisterne.

Nakon pokaznih vježbi vatrogasci su pozvali djecu u svoja vozila i strpljivo odgovarali na njihova brojna pitanja a sve se završilo prigodnim fotografiranje iz košare koju je velika vatrogasna ljestva podigla tridesetak metara iznad luke.

Vatrogasno druženje za sve članove DVD-a Supetar, njihove obtelji i prijatelje nastavilo se u njihovim vatrogasnim prostorijama a domjenku su se jedno kraće vrijeme pridružili župan Županije splitsko-dalmatinske Blaženko Boban, županijska vijećnica Danica Bričević i supetarska gradonačelnica Ivana Marković. Župan Boban tome se prigodom u kraćem razgovoru s vatrogascima zanimao za njihovo sudjelovanje u gašenju prošlogodišnjeg velikog požara kod Splita kao i za projekt izgradnje novog vatrogasnog doma u supetarskoj gospodarskoj zoni Žedno-drage.

Kako doznajemo od zapovjednika DVD-a Supetar Nikole Martinića, obilježavanje akcije Svibanj - mjesec zaštite od požara završit će dvjema velikim vatrogasnim vježbama evakuacije i gašenja supetarskog dječjeg vrtića i srednje škole Brač tijekom kojih će supetarski vatrogasci pokazati svoju spremnost za izvođenje taktički najzahtjevnijih i tehnički najkompliciranijih vatrogasnih intervencija.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.