Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Gradonačelnica Grada Supetra Ivana Marković i Igor Marentič, načelnik Općine Postojna jučer su svečano potpisali Povelju o bratimljenju.

 

 


Povelja je potpisana u supetarskoj galeriji Ivan Rendić u zajedničkoj želji nastavljanja prijateljskih odnosa, izmjene iskustava i dobrih praksi između Grada Supetra i općine Postojna sa namjerom međusobnog učvršćivanja, razumijevanja i prijateljstva među stanovništvom oba mjesta, te podupiranja suradnje s ciljem zajedničkog napretka.

Kako su u svojim kraćim obraćanjima istaknuli načelnik Marentič i gradonačelnica Marković ovo povezivanje namijenjeno je unaprjeđenju razvoja na socijalnom, društvenom, kulturnom i gospodarskom području, te razvoju odnosa među pojedincima, gospodarskim subjektima, udrugama, ustanovama i organizacijama.

Na kraju svečanosti potpisivanja razmijenjeni su prigodni pokloni, Grad Supetar poklonio je postojni skulpturu galeba od kamena rad učenika klesarske škole iz Pučišća a za uzvrat je dobio veliku drvenu figuru poznatog zmaja iz Postojnske jame.

Svečanost je završena kraćim kulturnoumjetničkim programom ispred crkvice Sv. Martina u kojem su nastupili članovi Bračkog folklornog društva Ciciljona i Postojnski Torbarji uz glazbenu pratnju glazbenog sastava Pastura. 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.