Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Poznati američki radioamater Jim Walter s pozivnom oznakom WT9U, koji je 2016. godine posjetio mlade supetarske radioamatere ponovno je osvanuo u supetarskom radio klubu.

 

 

 

Ovaj put je to bilo s razlogom. Naime, Jim je obećao mladima nekoliko novih vrlo vrijednih elektronskih cijevi za predajnike, a koje se kod nas inače teško nabavljaju. Tako će primopredajna sekcija ''oživiti'' s još dva, doduše starija, ali ispravna primopredajnika, koji su godinama bili van funkcije upravo zbog tog nedostatka.
Tom su prigodom mladi su radioamateri uručili Jimu prigodnu zahvalnicu s fotografijama svih klupskih radioamatera u posljednje tri godine. Kao i prošli put, Jim je odradio nekoliko kratkovalnih veza, a ostatak vremena proveo s mladima pokazujući im zanimljive tehničke novosti iz radiotehnike.

Za one koji to ne znaju, Jim Walter je inače pilot međukontinentalnog prijevoznika ''FEDEX'', a svoj odmor rado provodi u Bobovišćima na Braču.

Sigurno ćemo ga opet vidjeti u ovim krajevima...


Tekst i fotografije: Ivica Pavišić, 9A2BW

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.