brac online

Od 14. do 17. listopada, na Braču, Hvaru i Visu se održava humanitarno-sportska manifestacija "Croatia Island Trophy" s oko 150 osoba iz francuskog javnog života, većinom žena, što će pridonijeti popularnosti turističke Hrvatske u Francuskoj.

 

 

 

Ambasadorica ove manifestacije je bivša prva francuska dama Valerie Trierweiler (u doba predsjednika Françoisa Hollandea), aktivna članica organizacije "Raid Adventure" koja sufinancira međunarodnu udrugu "Keep a breast" koja se bavi prevencijom raka dojke.

Sudionice će se natjecati u raznim sportskim aktivnostima, a iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice kažu i kako postoji želja da se takvo okupljanje u Hrvatskoj održava i idućih godina. Ocjenjujući kako je manifestacija prilog rastućoj popularnosti turističke Hrvatske u Francuskoj, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, Kristjan Staničić ističe da to tržište ima velik potencijal. Hrvatski turizam na francuskom tržištu ostvaruje odlične rezultate, pa je u dosadašnjem tijeku godine ostvaren rast dolazaka i noćenja od šest posto u odnosu na prošlu godinu.

Promotivne aktivnosti osigurale su Hrvatskoj u Francuskoj odličnu poziciju te ju se sve više prepoznaje kao zemlju izuzetno bogate kulturno-povijesne baštine i kvalitetne eno-gastronomije, što su traženi turistički proizvodi u Francuskoj. Direktorica HTZ-ovog predstavništva u Parizu Danijela Mihalić Đurica iznosi pak da su zadnjih tjedana u raznim francuskim medijima osvanuli brojni zanimljivi i atraktivni članci o gotovo svim hrvatskim regijama.

Prestižni časopis "Geo", specijaliziran za putovanja, u broju za kolovoz objavio je veliku reportažu na 48 stranica o Visu, Hvaru, Cresu, Braču, Korčuli, Mljetu, Zlarinu i Dugom otoku, opisujući ih kao autentična mjesta očuvane prirode.

 

Podijeli članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.