brac online

Prvi javni spomenik zagrebačkomu nadbiskupu kardinalu Alojziju Stepincu na otoku Braču bit će otkriven je danas u župi Sv. Nikole biskupa u Gornjem Humcu.

 
Kip je otkrio hvarski biskup Petar Palić uz prisustvo ministra uprave Lovre Kušćevića a samom činu svečanog otkrivanja spomenika prethodilo je misno slavlje koje je vodio biskupski vikar za Brač Toni Plenković u koncelebraciji s bračkim svećenicima.

Spomenik nekadašnjega zagrebačkoga nadbiskupa i kardinala rad je magistra kiparstva Ivana Jakšića iz Donjega Humca, a njegov je rad i bista dugogodišnjega župnika don Andrije Bogdanovića, koja je otkrivena 8. travnja prošle godine.

 

 

Fotografija: Digitalvizija.in

Podijeli članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.