Brač Online

Portal otoka Brača - već 15 godina s vama

Početak školske godine obično označava i nastavak rada supetarskih radioamatera koji su svoje aktivnosti zbog velikih vrućina u njihovim prostorijama sveli na minimum.

 

 Usprkos tome uspjeli su odraditi tri natjecanja i to UKRAINE DX DIGI u lipnju te BILOGORA VHF  i  SCC RTTY, oba u kolovozu. U ovom zadnjem osvojeno je prvo mjesto u Hrvatskoj i deveto u svijetu.
Najveće aktivnosti zabilježila je primopredajna sekcija u prvih šest mjeseci u kojem je vremenu održano čak deset DIGI natjecanja sa jako dobrim rezultatima.

Mladi konstruktori nastavit će dovršavati svoje uređaje nakon čega slijedi aktivan rad svih na kratkim i UKV opsezima. Treba se pripremiti i za tradicionalni Kup Jadrana u kojem mladi operatori sudjeluju preko 10 godina.
 
S početkom školske godine pristupit će se organizaciji tečaja za nove operatore a troje novopečenih operatora od proljeća ove godine odradit će napredniji program za rad u DIGI natjecanjima.

Pokrenuta je i inicijativa za ugradnju klima uređaja kako bi se i za vrijeme najvećih ljetnih vrućina stvorili pristojni uvjeti za rad. A mladi radioamateri to sigurno i zaslužuju.Tekst i snimke: Ivica Pavišić, 9A2BW

Podijeli članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.