brac online

Na Okruglom stolu o kvaliteti zraka u sklopu 11. nacionalnog znanstveno-stručnog skupa s međunarodnim sudjelovanjem „ZAŠTITA ZRAKA 2019“ danas je u Bolu na otoku Braču predstavljen projekt AIRQ – Proširenje i modernizacija državne mreže za trajno praćenje kvalitete zraka koji provodi Državni hidrometeorološki zavod u suradnji s Institutom za medicinska istraživanja i medicinu rada.

 

 


Projektom AIRQ, koji je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU), a čija ukupna vrijednost iznosi 125.123.500,00 kn (od toga 106.354.975,00 kn  iz EFRR i 18.768.525,00 kn iz FZOEU), napravit će se značajan pomak i osigurati unaprjeđenje u kvaliteti zraka za sve građane Republike Hrvatske, pružiti potpora implementaciji zakonodavnog okvira u području kvalitete zraka i okoliša te osigurati izgradnja 5 novih i modernizacija 19 postojećih mjernih postaja.

Predstavljanje projekta otvorila je voditeljica projekta, dr.sc. Cleo Kosanović, dok su sudionici Okruglog stola, uz dr.sc. Cleo Kosanović, bili pomoćnik ministra zaštite okoliša i energetike Igor Čižmek, predstavnica koordinatorica projekta za Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada Gordana Pehnec, predstavnica Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Nirvana Franković Mihelj te direktor Sektora za zaštitu okoliša i održivi razvoj te Sektora za klimu i atmosferu Ekonerga Vladimir Jelavić.

Podijeli članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.