Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Na novom prijedlogu Zakona o otocima aktivno se radi od ožujka 2017. godine. Organizirano je nekoliko sastanka radne skupine, brojni neformalni sastanci i razmjena mišljenja stručnjaka iz različitih područja razvoja otoka te nekoliko javnih tribina. Pokret otoka aktivno je sudjelovao brojnim prijedlozima od kojih je većina u konačnici i usvojena. Prenosimo njihovu objavu u cijelosti.

Na sedmoj sjednici Gradskog vijeća Grada supetarski su vijećnici većinom glasova izglasali proračun Grada Supetar za 2018. godinu.

Na 9. godišnjem susretu gradonačelnika i poduzetnika u organizaciji Udruge gradova i poslovnog tjednika Lider, koji se od 22. do 24. studenog održava u Vodicama aktivno sudjeluje i gradonačelnica Grada Supetra, Ivana Marković.

Uvođenje prireza u Gradu Supetru izazvalo je brojne rasprave i reagiranja a mi prenosimo najrelevantnije, ono oporbenog kluba gradskih vijećnika.

Od prošlog četvrtka Supetar se pridružio listi hrvatskih gradova koji imaju prirez, naime na sjednici Gradskog vijeća održanoj prošlog četvrtka Gradsko vijeće je donijelo odluku o uvođenju prireza od 10%.

Na dnevnom redu 4. Skupštine Splitsko-dalmatinske županije, zakazane za 23. listopada 2017. uvršteno je razrješenje i imenovanje članova Stručnog tijela za ocjenu ponuda za koncesije na pomorskom dobru SDŽ.