Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Zahuktala se kampanja za lokalne izbore, 21. svibnja građani će birati gradonačelnike, načelnike, župane, njihove zamjenike kao i općinske, gradske i županijske vijećnike.

 

 

 

Te nedjelje, 21. svibnja birat ćemo ljude koji će popuniti čak 9.579 fotelja i to 20 župana i 51 njihovog zamjenika. Zatim gradonačelnika ili gradonačelnicu grada Zagreba koji ima 2 zamjenika i 127 gradonačelnika drugih gradova, koji će pak imati 193 zamjenika. Nadalje ćemo birati 428 načelnika općina i njihovih 440 zamjenika, a posebno će se birati i 63 zamjenika načelnika i gradonačelnika iz redova manjina u sredinama u kojima na to imaju pravo.
Na koncu u predstavničkim tijelima birat će se još 836 članova županijske skupštine, 2266 članova gradskih, i 5152 člana općinskih vijeća.

To je izvršna vlast na lokalnoj razini u našoj zemlji.

Sve detalje o lokalnim izborima, kako se kandidirati na lokalnim izborima, kako glasati, kako se utvrđuje tko je izabran, koje su obveze za financiranje izborne promidžbe i druge korisne informacije možete saznati u GONG-ovom vodiču za lokalne izbore.

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn