Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Nakon iznimno velikog odaziva otočana i stanovnika obalnih područja u sklopu akcije “Čujete li svoje otoke i obalu”, koja se održala u nedjelju, u kojoj su sudjelovali otoci i gradovi Cres, Rab, Pag, Silba, Mali Lošinj, Zlarin, Prvić, Krk, Šolta, Vis, Hvar, Brač, Korčula, Biševo, Makarska, Trogir, Split, Dubrovnik i drugi, te prosvjeda na Markovom trgu rano jutros, s dnevnog reda skinuto je izglasavanje Zakona o koncesijama!

 

 

Ova pobjeda tek je mali korak ka trećem čitanju zakona i opsežnoj javnoj raspravi. Zakon o koncesijama mora uključiti otočne i obalne lokalne zajednice u proces utvrđivanja opravdanosti koncesije, koncesioniranja i nadzora nad koncesijama. Vlada mora u obzir uzeti preko 20 amandmana koji su im upućeni i napokon početi slušati svoj narod.

Odgoda izglasavanja Zakona o koncesijama nikako nije kraj bitke – najveći posao predstoji kada zakon stvarno i bude vraćen na treće čitanje. Tada se svi moramo još jednom, kao ova dva dana, ujediniti i aktivno sudjelovati u njegovoj analizi, slanju prijedloga i na svaki način spriječiti njegove moguće zloupotrebe. Isto vrijedi i za sve povezane zakone, kao što je onaj o pomorskom dobru.

Jučer su nas čuli, a vrijeme je da nas i poslušaju.

Popodne je održan i sastanak s vladajućima, a o čemu se raspravljalo, saznajte u emisiji Hrvatska uživo u 17,20 sati i u emisiji Otvoreno večeras u 21,40, obe na HRT1, gdje će gostovati Bojana Genov (Mali Lošinj), Maja Jurišić (Šolta) te Vladimira Mascarell (Brač), te u emisiji Otvoreno, večeras u 21.40, također na HRT1.

 

Izvor: Pokret otoka

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn