Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Krajem prošle godine, točnije 31. prosinca splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban donio je odluku o novčanoj pomoći za novorođenu djecu u 2019. godini.

 Sukladno Odluci, pravo na novčanu pomoć mogu ostvariti i koristiti roditelji ili posvojitelji za dijete rođeno između 1. siječnja 2019. godine do 31. prosinca 2019. godine, koji su državljani Republike Hrvatske i imaju prijavljeno prebivalište na području grada ili općine u sastavu Splitsko-dalmatinske županije u neprekidnom trajanju od najmanje tri godine neposredno prije rođenja djeteta za koje se podnosi zahtjev i dalje neprekidno sve do isplate novčane pomoći u cijelosti.

Na temelju analize demografskog stanja na području svake općine i grada u sastavu Županije, gradovi i općine podijeljeni su u pet grupa. Što se tiče cetinskog kraja, u najtežu 1. kategoriju spada Grad Vrlika, gdje će roditelji novorođene djece imati pravo na potporu u iznosu od 2 do 50 tisuća kuna, ovisno o broju djece u obitelji. Općine Dicmo, Hrvace i Otok nalaze se u 2. kategoriji, u kojoj će roditelji novorođene djece ostvarivati pravo na potporu u iznosu od 1 do 50 tisuća kuna, dok se gradovi Sinj i Trilj nalaze u 3. kategoriji, gdje će roditelji novorođenčadi imati pravo na potporu od 800 do 50 tisuća kuna.

Odluku župana Blaženka Bobana o pomoći novorođenoj djeci i obrazac Zahtjeva  možete preuzeti u privitku ove vijesti.

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.