Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Turistička zajednica Grada Supetra u suradnji s Gradom Supetrom još od 2013.g. provodi projekt uređenja povijesne jezgre Supetra koji ima za cilj posebno estetsko vrednovanje tog područja od posebne povijesne, sociološke, kulturne i turističke vrijednosti.

"Mala noćna regata", koja se tradicionalno organizira u Postirima, dobitnik je godišnje nagrade Simply the Best u kategoriji Manifestacije utemeljene na tradiciji i lokalnim običajima.

U sklopu akcije "Imam pravo jesti zdravo!", koja se održava u povodu Svjetskog dana hrane, ovoga će se tjedna u deset otočnih osnovnih škola na području Splitsko-dalmatinske županije učenicima prvih razreda dijeliti ekološki doručci.

Ravnateljica „Hrvatske čitaonice“ Jadranka Nejašmić i akad. tel. i film. snim. i red. Šime Strikoman su za potrebe izrade fotografske mape „Terra Croatica – Bročko blogo“, nakon snimljene scene Koloča i macića, snimili u uvali Velo Slatina, zapadno od Murvice, scenu s još jednim mitološkim bićem iz bračke narodne predaje – jednookim divom Orkomarinom.

Ured načelnika Općine Nerežišća raspisao je javni natječaj za ostvarivanje prava na isplatu novčanih potpora - stipendija učenicima srednjih škola i redovnim studentima koji imaju prebivalište na području Općine Nerežišća.

Danas je općina Nerežišća, u suradnji s Košarkaškim klubom "Brač", postavili pokretni koš za košarku na Pijaci u Donjem Humcu.