brac online

Zahvaljujući projektu Be a Responsible Citizen in the Digital world of tomorrow,  13 učenika i učenica Srednje škole Bol te profesorice Lucija Carević Brešković, Petra Kokeza i Rovena Trivanović, bili su domaćini srednjoškolcima Finske, Poljske, Italije, Grčke i Njemačke, također učesnicima ovog Erasmus+ projekta.

 Boljani su svoje partnere u ponedjeljak 23.rujan dočekali u Splitu i zajedno se s njima uputili prema Sinju kako bi ih upoznali s našom kulturnom baštinom i svojim gostima približili dio naše povijesti. Posjet Sinju započeli su na Alkarskom trkalištu u Muzeju Alke, nakon muzeja posjetili smo utvrdu Kamičak, gdje se tijekom turske opsade Sinja čuvala slika Gospe od Sinja i kojoj su se molili ljudi sakriveni u njoj.
Dan poslije posjeta Sinju počeli su sa programom u školi, podijeljeni u međunarodne grupe radili su na digitalnim alatima Socrative (izrada kvizova), Piktochart ( izrada plakata) i Sway (prezentacija) na temu Alke i komunikacija.

U srijedu 25. rujna svi su zajedno posjetili čuvenu Zmajevu špilju i zahvaljujući Zoranu Kojdiću, upoznali svoje goste sa zanimljivostima o naseljavanju Murvice, izgradnji samostana i nastanku Zmajeve špilje koji su posebno bili fascinirani njegovim crticama iz slavenske mitologije, drvom života koje su činili gromovnik Perun, Mokoš koja je predstavljala Zemlju i Veles koji je simbol podzemlja. Poslijpodne su svi zajedno proveli na online radionici sa temom komunikacija koju su vodili Šveđani, Sussan Öster i Urban Norling.

Cijeli četvrtak bio je potom posvećen izradi digitalnih plakata, Socrative kviza i Sway prezentacije na temu Zmajeve špilje i komunikacije u tom kontekstu nakon čega je slijedila još jedna online radionica ovaj put na temu sigurnosti na Internetu, pristojne komunikacije, konstruktivne kritike, pozitivne povratne informacije, razvoju autentičnosti i zdravoga društva.

Petak, 29. rujna bio je dan rastanka, svi sudionici projekta napravili su prezentaciju onoga što su naučili tijekom zajedničkog druženja nakon čega je uslijedio i rastanak.

Za kraj valja istaknuti kako su švedski voditelji radionica, Sussan Öster i Urban Norling sav svoj honorar u iznosu od 400 eura donirali udruzi Brački pupoljci.

Podijeli članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.