brac online

Lucija Špacal, učiteljica informatike i tehničke kulture u OŠ Bol izabrana je u odabrano društvo najboljih učiteljica i učitelja u našoj zemlji.

 

 Na međunarodni Dan učitelja u Hrvatskoj su prvi put su dodjeljene nagrade i priznanja najboljim učiteljima, nastavnicima, ravnateljima i stručnim suradnicima u osnovnim i srednjim školama.

Svečanost dodjele upriličena je prošle subote u zagrebačkoj Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Najboljih 510 izabrani su na temelju kriterija poput rada na unaprjeđenju škole i obrazovnog sustava, mentorstva učenicima na domaćim i međunarodnim natjecanjima, razvoja inovativnih metoda poučavanja, vođenja i sudjelovanja u predavanjima, radionicama i edukacijama, vođenja i mentoriranja online edukacija, objavljivanja stručnih članaka i udžbenika.

A mala škola sa svega 124 učenika, Osnovna škola Bol, može se pohvaliti Lucijom Špacal, jednom od 510 najboljih učiteljica i učitelja u Hrvatskoj koja je svoje priznanje primila iz ruku ministrice obrazovanja Blaženke Divjak.

Ona je mentorica u Centru izvrsnosti Splitsko - dalmatinske županije, voditeljica radionica robotike, uspješna mentorica učenika koji su sudjelovali i okitili se medaljama na državnim, međunarodnim i svjetskim robotičkim natjecanjima. U idućoj godini napredovat će i u zadnje učitelja mentora. Ali prije svega ona je kvalitetna učiteljica, spremna pristupiti svakom učeniku na pravi način. Spremna u svakom učeniku vidjeti kvalitetu i talent. Učiteljica koja potiče praktični rad, kreativnu i interaktivnu nastavu. Ona je kolegica, koja svojim dolaskom razvedri cijelu zbornicu. Svojim informatičkim znanjem pomaže u svakoj tehničkoj poteškoći. I sve to s osmjehom.

Djelatnici i učenici Osnovne škole Bol mogu se zbilja ponositi što u svojim redovima imaju jednu od najboljih učiteljica Hrvatske.

Podijeli članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.