brac online

Potaknuti vijestima da je popularni trgovački lanac Studenac potaknut ovom situacijom oko koronavirusa počeo s otpuštanjem radnika iz vojih trgovina na našem otoku svi brački načelnici općina i gradonačelica grada Supetra uputili su javnosti i vlasnicima lanca otvoreno pismo koje objavljujemo u cijelosti.

Poštovani,

Obraćamo Vam se i kao dužnosnici i kao mještani otoka Brača, a sve u želji da zajedno nađemo rješenje trenutnih izazova do kojeg nas je dovela coronavirus (COVID-19).

Naime, imamo saznanja da ste zbog novonastale situacije u Vašim trgovinama na otoku Braču otpustili više djelatnika. Svjesni smo da nas je virus natjerao da promijenimo prioritete i pristupimo nekim drugim načinima poslovanja o kojima do prije mjesec dana nismo niti pomišljali. Molimo Vas odaberite ispravni prioritet.

Također, molimo Vas da kao poslodavac, a prvenstveno kao čovjek, preispitate sve mogućnosti kako bi se djelatnici vratili na posao, odnosno kako ne biste i dalje otpuštali.

Veoma je bitno da napomenemo; mještani otoka Brača godinama koriste usluge Vaših trgovina te neizravno ulažu u razvoj Vaših trgovina. Većina trgovina se nalazi u centrima mjesta, te Vam mi, kao nadležne institucije izlazimo u susret da Vaša dostava nesmetano prolazi preko javnih (pješačkih) površina.

Sada, u najtežem vremenu koje smo svi pa i Brač doživio u ranijoj povijesti, sada kada je stupila na snagu zabrana napuštanja mjesta stanovanja, Vi ukidate radna mjesta, smanjujete broj djelatnika koji profesionalno odrađuju svoj posao, ljudima koji svakog dana riskiraju svoje zdravlje i zdravlje svojih obitelji,koji ionako ne znaju što im sutra donosi, oduzeli ste im sada jedinu egzistenciju – plaću, hranu, režije….
Neki djelatnici se financijski možda i mogu osloniti na svoju obitelj ali nekima je to jedini izvor financija, te ih se sada stavlja u klopku iz koje, zbog sadašnje situacije nemaju gdje pobjeći.

Nemojte zaboraviti da smo mala zajednica i da sve počinje od malog čovjeka. Pokažite svoju veličinu sada kada je potrebno, a ne poslije kada za to više neće imati smisla.
Apeliram da pronađete način te da ne iznevjerite niti djelatnike niti mještane otoka Brača.

Vjerujemo da ćete ispravno postupiti.

S poštovanjem,


NAČELNICI OPĆINA BRAČ
GRADONAČELNICA GRADA SUPETRA

Podijeli članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.