Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

U požaru koji je jučer oko deset sati izbio kod Bobovišća na moru izgrjelo je 6 hektara makije i niskog raslinja.Požar je lokaliziran u 13 sati a prema riječiima zapovjednika DVD-a Supetar Nikole Martinića, koji je rukovodio akcijom gašenja, radilo se o području koje je bilo opožareno 2011. godine pa su gasitelji na terenu naišli na dosta zaostalih stabala i panjeva koji su otežavali gašenje.

U interevenciji je sudjelovalo 13 vatrogasnih vozila sa 40-ak vatrogasaca iz Supetra, Milne, Bola, Pušišća i Selaca a na ispomoći su bila i dva kanadera. Iako je vatra došla vrlo blizu kuća i nasada maslina vatrogasci su dobro odradili svoj posao pa u požaru nije pričinjena materijalna šteta jedino je jedno vrijeme bio isključen eletkrični dalekovod Milna – Sutivan.

Dalekovod je bio isključen jer prolazi kroz samo naselje Bobovišća na moru i kroz predio na kojem se nalaze vile i elitne vikendice, a požar je bio tek desetak metara od kuća, pa je radi sigurnosti te zbog zračnih snaga, bilo nužno isključiti ga, kazao je Martinić.

Požarište su tijekom noći čuvali vatrogasci DVD-a Supetar i DVD-a Milna a vagtrogasne snage bit će prisutne na njemu sve do prestanka izdimljavanja i njegove konačne sanacije.

Fotografije sa požarišta kod Bobovišća na moru pogledajte u ovoj FB galeriji.

 

 

Fotografije: FB/Vatrogasci Supetar

 

Fotografije

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn