Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Sinoć je u Sutivanu, malo prije osam sati, iz još neutvrđenih razloga došlo do požara u obiteljskoj kući u samom centru mjesta.

 

 Požar je zahvatio prizemnu prostoriju u obiteljskoj višekatnici u Ulici od koguli u neposrednoj blizini sutivanskog vrtića i osnovne škole.

Kako doznajemo od, Nikole Martinića Dragana, zapovjednika supetarskih vatrogasaca koji su odmah po dojavi izašli na mjesto nesreće riječ je bila o požaru u već rezbuktaloj fazi a vatrogasci su imali i informaciju da se u prostorijama zahvaćenim plamenom nalaze i plinske boce pa je čitava zgrada bila odmah evakuirana a kvartu u kojem se nalazila u dogovoru s HEP-om privremeno isključen dovod električne energije.Samo gašenje izvedeno je uz korištenje dišnih aparata, te je nakon uspješne lokalizacije požara izvršeno odimljavanje prostorija i njegovo potpuno gašenje.

Obzirom na starost zgrade izvršeno preventivno uklanjanje dijela stropnih drvenih konstrukcija a sav šut izbačen izvan prostorija i natopljen vodom. Požar u čijem je gašenju sudjelovalo 16 supetarskih vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila i u kojem nije bilo ozlijeđenih osoba u potpunosti ugašen petnaest minuta iza 21 sat a uzroke njegova izbijanja istražju djelatnici PP Brač.

 

Fotografije: FB DVD-Supetar

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn