Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Danas, malo iza 11 sati u blizini Podhuma na južnoj strani otoka izbio je veliki požar.

 

 Vatra je krećući se po tlu prekrivenom pretežito travom, makijom i suhim drvećem (radi se o području koje je prijašnjih godina gorjelo u nekoliko navrata) u vrlo kratkom roku zahvatila više desetaka hektara pa su na požarište izašle vatrogasne postrojbe DVD-a Bol, DVD-a Milna, DVD-a Selca i DVD-a Supetar a kako nas je izvijestio područni vatrogasni zapovjednik Ivan Jakšić Žile malo iza 13 sati u gašenje su se uključile i zračne snage tj. dva protupožarna aviona tipa Canadair.

U gašenju požara na koncu je sudjelovalo četrdeset bračkih vatrogasaca sa deset vatrogasnih vozila a isti je prema riječima zapovjednika DVD-a Supetar Nikole Martinića lokaliziran u 16,00 sati i prema prvim procjenama progutao je preko 50 hektara trave i makije.

Požarište je je u pojedinim dijelovima još uvijek aktiveno pa će ga tijekom noći čuvati vatrogasne snage iz Supetra i Milne.

Uzroci njegova izbijanja još uvijek su nepoznati.   

 

 

 

 

Fotografije: DVD Supetar

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn