Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Legendarnu hrvatsku sportašicu i državnu tajnicu za sport Janicu Kostelić koja je na naš otok doputovala kako bi u nedjelju prisustvovala finalu teniskog turnira Croatia Bol Open u Supetru su salvama uvreda dočekali pripadnci Torcide.

 
Janica je nakon incidenta napustila Brač i vratila se u Zagreb a policija je nakon incidenta uhitila najmanje šestoro pripadnika Torcide.

Navijači su Janicu uz čitav nisz sramotnih uvreda optužili i za namjerno neprovođenje Zakona o sportu uz navodni dogovor s čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

Incident u Supetru osudila je i Vlada RH koja se javnosti obratila slijedećim priopćenjem:

"Uvrede upućene državnoj tajnici Janici Kostelić izraz su nepoštivanja i prema njenim športskim uspjesima, ali i njenoj aktualnoj dužnosti, unatoč naporima koje čini u uspostavljanju pozitivnih trendova u hrvatskom športu. Vlada Republike Hrvatske apelira još jednom na navijače da šport bude primjer tolerancije i međusobnog uvažavanja, te potiče mlade na bavljenje športom i izgradnju pozitivnih sustava vrijednosti," stoji u priopćenju Vlada Republike Hrvatske.Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn