Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Jučer malo prije podneva između Nerežišća i Donjeg Humca buknuo je veliki šumski požar.

 

 Vatra se nošena vjetrom preko suhe vegetacije učas proširila sve do Gnjilca i opasno priprijetila kamenarskim radionicama, obiteljskim kućama i poljoprivrednim gospodarstvima na tom području no zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca prvo iz Supetra a potom iz svih ostalih otočkih vatrogasnih postrojbi i činjenici da su u gašenju imali i podršku zračnih snaga (dva kanadera i dva helikoptera) niti jedan objekt nije stradao.

Kako doznajemo od zapovjednika DVD-a Supetar, Nikole Martinića vatra je zahvatila nekoliko nasada maslina, bajama i vinove loze no onaj najvažniji cilj, zaštita objekata i ljudskih života te sprečavanje da požar uđe u naselje Donji Humac kojemu se fronta približila na samo par stotina metara, ispunjen je u cijelosti.

U gašenju požara u kojem je u samo nekoliko sati izgorjelo preko 100 hektara, sudjelovalo je 50 vatrogasaca i 15 vatrogasnih vozila.
Požarište je čuvano preko noći, a na njegovoj sanaciji vatrogasci će raditi tijekom cijelog današnjeg dana.


 

 

Fotografije: DVD Supetar i Ivana Mrković Kusanović

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn