Brač Online

Portal otoka Brača - već 15 godina s vama

Nakon neočekivano dugog zatišja brački vatrogasci posljednja dva dana imaju pune ruke posla.

 

 Prvo je jučer oko 14.30 sati u općini Selca na području iznad uvale Zvirje buknu požar najvjerojatnije izazvan udarom munje. Odmah su na teren su krenuli pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava Selca, Bol, Supetar i Pučišća ukupno  40 vatrogasaca i sedam vozila. A kako je bila riječ o jako strmom i nepristupačnom području gasiteljima su se pridružila i dva kanadera  CL-415 Protupožarnih snaga OS RH a helikopterom je gasiteljima na samo požarište desantirana i kruška s vodom pa je isti pod kontrolu stavljen prije noći.Prema procjeni područnog vatrogasnog zapovjednika Ivana Jakšića - Žile u požaru je izgorjelo 2 hektara makije i niskog raslinja.Dva sata kasnije, oko 16.30 sati izbio je požar i na području općine Sutivan, zapadno od Golog brda. Po svoj prilici izazvan također udarom munje zahvatio je makiju u gustoj borovoj šumi no zahvaljujući brzoj intervenciji supetarskih vatrogasaca isti je gotovo trenutno stavljen pod nadzor pa je u ognju izgorjelo manje od stotinu kvadrata niskog raslinja.Danas pak nešto prije 10.00 sati buknu je požar u općini Postira na predjelu Kremenje.  Na požarište su odmah izašli supetarski vatrogasci a da bi oganj stavili što prije pod kontrolu u pomoć su ima došli vatrogasci iz Selac, Bola, i Pučišća. Na požarištu je tako zajedno djelovalo 35 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila pa je požar lokaliziran u 11.30 sati.


Prema riječima zapovjednika DVD-a Supetar Nikole Martinića - Dragana stanje na požarištu je zadovoljavajuće, trenutno se vrši njegova sanacija i natapanje dijelova koji izidmljavaju pa bi isti ako sve bude išlo predviđenim tijekom mogao biti posve ugašen do noći.

 

 

Fotografije: DVD Supetar / Neno Ćićerić (DVD Podstrana)

Podijeli članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.