Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

"Marko Polo", putnički brod koji je prije gotovo pet godina potonuo na vezu u povaljskoj luci sada prijeti ekološkom katastrofom.

 

 Na to je na svom Facebook profilu nedavno upozorio Tonči Zlatar, povaljski vijećnik u općini Selca. Njegov alarmantni status prenosimo u cijelosti.

"Dana 10.2.2015.g. potonuo je brod Marko Polo u Povljima na Braču.Dvije godine prije toga je propuštao more i cjelo vrijeme su radile pumpe za more.Nebrigom je pušten da potone.
Sva nastojanja lokalne vlasti da se rješi problem broda( a bilo ih je.....) nisu urodila plodom.Brod je pred raspadom i prevrtanjem. Po lošem vremenu postoji mogućnost da se djelovi odlome i porazbijaju brodove u vali. Sam brod nalježe na rezervnu cjev kolektora koju je zgnječio i razbio.
U slučaju greške glavnog kolektora prijeti ekološka katastrofa.
Znam da smo malo mjesto,ekonomski i politički nebitni ali molim institucije koje su nadležne za to da odrade svoj posao.
Na mom facebook profilu postoji veliki broj novinara,političara svih političkih opcija koje molim da progovore o ovom za Povlja velikom problemu.
Pozivam i vas ostale da lajkanjem i podjelom objave pokażete da vam je stalo za ovaj komadić ljepe naše."

Povaljski općinski vjećnik
Tonči ZlatarPodsjetimo se, brod je dvije godine prije potonuća propuštao more koje su cijelo to vrijeme ispumpavale pumpe za vodu. Na koncu spasa nije bilo i brod je potonuo i brod je potonuo na svom vezu na tzv. povaljskoj Novoj rivi. Sva nastojanja lokalne vlasti da se rješi problem broda nisu urodila plodom. Brod je sad na dnu, pred raspadom i prevrtanjem.

 


Fotografije: Martin Čundrić

 

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.