Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

I ovog ljeta u na našem su otoku održane bračke glazbene radionice -  klasične glazbe u Pučišćima i  Jazz radionice u Bolu, nakon što su se dojmovi slegli donosimo vam kraći osvrt.

 

 Cijelo ljeto mladi glazbenici iz naše zemlje i inozemstva svojim muziciranjem širili su pozitivnu atmosferu na Braču . U Pučišćima  svirala se  klasična glazba, a u sklopu radionica u Bolu  Jazz  i druge vrste moderne imrovizirane glazbe poput latinoameričke glazbe kao i integrirana suvremena glazba poput popa i rocka .

Šarolika skupina glazbenika  različitog uzrasta, različitih godina naobrazbe  , na raznim instrumentima i iz raznih zemalja činila je jedinstveni spoj ljepote otoka,sunca, mora i glazbe.


Sudionici radionica bili su oduševljeni ljepotama otoka Brača i u jednoj takvoj opuštajućoj mediteranskoj atmosferi aktivno  proveli svoj godišnji odmor.  Jednima je bio cilj usavršiti svoje glazbeno umijeće, drugi su nadoknadili propušteno u svojim matičnim ustanovama,  neki su se pripremali za prijemni ispit na glazbenim akademijama ili Jazz učilištima , a neki samo muzicirali , družili se s drugim glazbenicima i razmjenjivali iskustva.

Škola je nudila kvalitativnu nastavu koja se individualno prilogođavala svakom polazniku, kao i grupno muziciranje  što je polaznicima omogućavalo da iskušaju svoje sposobnosti.  Za vrijeme škole održalo se na Braču sedamdesetak raznih nastupa od koncerata klase, završnih koncerata , sviranja za misnih slavlja,  sviranja u galerijama, trgovima. Posebna draž bilo je muziciranje s lokalnim glazbenicima, limenom glazbom, klapama i drugim glazbenicima. Posebnost pučiških i bolskih radionica čine i iznenadne „akcije“ kao što su sviranja na plaži, na rivi, u barovima, restoranima , sobama...


Iako su učenici dolazili s različitim predznanjem, od amatera do školovanih akademičara, svirali su zajedno i  činili  jednu sinergiju kojima je poveznica  ljubav prema glazbi.
Glazbene radionice na Braču tako su i ove godine mnogima utrle njihov  glazbeni put i biti će važne za njihovu karijeru.

Zadovoljni, bogati za nova prijateljstva, sudionici „nose“ na razne kontinente razglednice otoka kao predivne lokacije,  uživanju u podučavanju i naučenom, ali i u okruženju, glazbenoj interakciji, odličnoj hrani i vinu.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.