Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

I ovog ljeta u na našem su otoku održane bračke glazbene radionice -  klasične glazbe u Pučišćima i  Jazz radionice u Bolu, nakon što su se dojmovi slegli donosimo vam kraći osvrt.

 

 Cijelo ljeto mladi glazbenici iz naše zemlje i inozemstva svojim muziciranjem širili su pozitivnu atmosferu na Braču . U Pučišćima  svirala se  klasična glazba, a u sklopu radionica u Bolu  Jazz  i druge vrste moderne imrovizirane glazbe poput latinoameričke glazbe kao i integrirana suvremena glazba poput popa i rocka .

Šarolika skupina glazbenika  različitog uzrasta, različitih godina naobrazbe  , na raznim instrumentima i iz raznih zemalja činila je jedinstveni spoj ljepote otoka,sunca, mora i glazbe.


Sudionici radionica bili su oduševljeni ljepotama otoka Brača i u jednoj takvoj opuštajućoj mediteranskoj atmosferi aktivno  proveli svoj godišnji odmor.  Jednima je bio cilj usavršiti svoje glazbeno umijeće, drugi su nadoknadili propušteno u svojim matičnim ustanovama,  neki su se pripremali za prijemni ispit na glazbenim akademijama ili Jazz učilištima , a neki samo muzicirali , družili se s drugim glazbenicima i razmjenjivali iskustva.

Škola je nudila kvalitativnu nastavu koja se individualno prilogođavala svakom polazniku, kao i grupno muziciranje  što je polaznicima omogućavalo da iskušaju svoje sposobnosti.  Za vrijeme škole održalo se na Braču sedamdesetak raznih nastupa od koncerata klase, završnih koncerata , sviranja za misnih slavlja,  sviranja u galerijama, trgovima. Posebna draž bilo je muziciranje s lokalnim glazbenicima, limenom glazbom, klapama i drugim glazbenicima. Posebnost pučiških i bolskih radionica čine i iznenadne „akcije“ kao što su sviranja na plaži, na rivi, u barovima, restoranima , sobama...


Iako su učenici dolazili s različitim predznanjem, od amatera do školovanih akademičara, svirali su zajedno i  činili  jednu sinergiju kojima je poveznica  ljubav prema glazbi.
Glazbene radionice na Braču tako su i ove godine mnogima utrle njihov  glazbeni put i biti će važne za njihovu karijeru.

Zadovoljni, bogati za nova prijateljstva, sudionici „nose“ na razne kontinente razglednice otoka kao predivne lokacije,  uživanju u podučavanju i naučenom, ali i u okruženju, glazbenoj interakciji, odličnoj hrani i vinu.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn