Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Gina Damjanović i Detour spektakulranim su dvosatnim koncertnim slavljem u zagrebačkoj Tvornici obilježili desetgodišnje djelovanje grupe.

 
Grupa Detour jučer je u zagrebačkoj Tvornici proslavila deseti rođendan. Bilo je poprilično vruće, što zbog visokih 18 °C, što zbog Ginine afro fizure, a što zbog jako dobre svirke. Slavlje je bilo duplo jer se, osim rođendana, slavilo i izdanje novog albuma Detour10. Iako su se mnogi nadali novim pjesmama, na albumu se nalaze rearanžmani starih. Novo čitanje starih pjesama čak i nije loša ideja jer nam donosi odličnu Gininu interpretaciju, općenito jedno osvježenje.

Koncert je započeo oko 22 sata i trajao sve do ponoći. Tvoje lice se promijenilo otvorilo je svirku i instatno pokrenulo publiku koja je u početku ipak bila ponešto škrta na suradnji. U duhu toplog vremena, uslijedila je pjesma Ljeto počinje, dok je Zmaj odlično pokazao Gininu sposobnost gradacije glasa.


Prvi gost koji se pojavio na sceni bio je Dario Iričanin s pjesmom Nema. Nakon velikog pljeska na scenu se ponovno vraća Gina koja je očarala izvedbom pjesme Čudno, ali najveću zaslugu ipak treba dati gudačima koji su zaslužni za zanimljiv i pomalo melankoličan zvuk. Ines Tričković, nekadašnja pjevačica Detoura, pridružila se kao drugi gost otpjevavši Cvijet. Povratak Gine i prvi taktovi Plešem sama izazvali su ovacije publike, a saksofonistički solo Jakše Kriletića samo je potkrijepio već ionako užarenu atmosferu.

Treći gost bila je Maja Posavec a nakon što ju je publika dočekala s velikim pljeskom, počastila ih je pjesmama Mjesec i Snijeg, a izvela je i Daleko sviravši gitaru.


Srce veliko i Nova nada Nenada stavljaju u poziciju glavnog vokala. Publika je odlično komunicirala na ovim pjesmama i konačno bez ikakvog sustezanja pratila ritam. Zaljubila sam se mikrofon vraća Gini i pokazuje koliko je publika zapravo dobro prihvatila novu pjevačicu znajući tekst od riječi do riječi. Kao bis izvedene su Plešem sama, Zmaj i standardno Tvoje lice se promijenilo.

Završni dojam koncerta je da svakome tko nije bio može biti žao. U Hrvatskoj nemamo priliku često čuti tako dobro uigran bend, s dobrim, urbanim repertoarom. Gina se više ne mora nazivati novom pjevačicom Detoura jer mislim da je jučerašnjim koncertom i više nego dokazala da je spremna ne samo biti zamjena Maji Posavec, već bendu donijeti neko novo ruho, ipak ne odstupajući previše od već prepoznatljivog stila.

Bravo svi!

 

 

 


Ziher.hr/Magda Smojver
Foto: Adela Mrnjaus

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.