Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

I ove je godine tradicionalni obrtnički ples u Supetru okupio veliki broj bračkih obrtnika koji su kroz druženje i zabavu podvukli crtu pod prošlogodišnje djelovanje svojeg udruženja.

 

 Ples je na jednom mjestu okupio gotovo tristo obrtnika, njihovih obitelji i prijatelja te predstavnika društvenog i javnog života otoka Brača a sve je bilo začinjeno glazbom i pjesmama popularnog Jole.


Bila je to i prigoda za dodjelu godišnjih nagrada pa su godišnje nagrade za doprinos obrtništvu dobili Paul Matas iz Pizzerie Mario, Engel Bersiha, vlasnik pekarnice u Supetru te poduzetnik Robert Škegro i taksist Tino Peša.

Udruženje je dodijelilo i nagrade za životno djelo i to vlasniku je građevinskog obrta Livel Sutivan Bogdanu Pelagiću koji posluje od 1985. godine, Draganu Džimbegu čija je autoradionica otvorena 1989. godine, Tonču Jakšiću predstavniku ribarske obiteljske tradicije koji se prilagodio i turističkom životu Bola, floristici Mirjani Frančeski te Ranki Vladislavić i Dolores Jugović, frizerkama sa godinama iskustava, natjecanja i osposobljavanja budućih bračkih frizerki iza sebe.  Tijeko svečanog dijela manifestacije objavljena je i vijest kako je Upravni odjel za društvene djelatnosti Splitsko-dalmatinske županije odobrio otvaranje programa nastave turističkog smjera, za zvanje HTT, hotelijersko-turistički tehničar, Srednjoj školi Brač u Supetru.

- S podatkom o broju novootvorenih hotela u Hrvatskoj, u hotelijerskom se i turističkom sektoru predviđa i otvaranje dvadeset tisuća radnih mjesta. Baš je nedavno povjerenstvo iz resornog Ministarstva našoj školi dalo visoku ocjenu i što se tiče sadržaja i kadrova. Nastojat ćemo, kao i do sada, otoku pružiti kvalitetan i potreban kadar, pa tako i ovim novim smjerom koji će krenuti već od jeseni, zahvaljujući pomoći u lobiranju upravo Udruženja obrtnika te njegove predsjednice Danice Baričević, obavijestio je Ivan Meštrović, ravnatelj Srednje škole Brač.

Galeriju fotografija sa plesa pogledajte na našoj FB stranici.

 

Fotografije: Hrvoje Gabrić / Udruženje obrtnika Brač

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.