Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Prošlog je vikenda u Supetru održano Međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa.

 

 Na natjecanju su nastupile 23 ekipe podijeljene u dvije kategorije i to 14 ekipa u kategoriji ''Podmladak'' i 9 ekipa u kategoriji ''Mladi'', okupljenih oko DCK Splitsko - dalmatinske i DCK Dubrovačko - neretvanske županije.

Na natjecanju se ocjenjivalo znanje o pokretu Crvenog križa (teoretski dio) i vještine pružanja prve pomoći (praktični dio).

U kategorji podmladak prvo mjesto osvojila je ekipa splitskog Crvenog križa (OŠ Kman Kocunar), druga je bila ekipa korčulanskog Crvenog križa (OŠ Ante Curać Pinjac), a treći su bili Hvarani (OŠ Jelsa).
Ekipa Crvenog križa Brač (OŠ Pučišća) zauzela je odlično 4. mjesto, a koliko su bili blizu ''postolja'' najbolje svjedoči podatak da im je 3. mjesto umaklo za samo 0,63 boda! Čestitke njihovoj mentorici Simoni Širković Martinić!

U kategorji mladi prvo mjesto također je osvojila ekipa splitskog Crvenog križa (IV. gimnazija Marko Marulić), druga je bila ekipa hvarskog Crvenog križa (SŠ Hvar - izdvojena lokacija Jelsa), a treći su bili dubrovčani (Klas. gimnazija Dubrovnik).

Dvadeset pobjedničkih ekipa Međužupanijskih natjecanja sresti će se u Sisku, 13. svibnja, na Državnom natjecanju mladih HCK.

 

Fotografija: Digitalvizija.in

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.