Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Prošlog je vikenda u Supetru održano Međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa.

 

 Na natjecanju su nastupile 23 ekipe podijeljene u dvije kategorije i to 14 ekipa u kategoriji ''Podmladak'' i 9 ekipa u kategoriji ''Mladi'', okupljenih oko DCK Splitsko - dalmatinske i DCK Dubrovačko - neretvanske županije.

Na natjecanju se ocjenjivalo znanje o pokretu Crvenog križa (teoretski dio) i vještine pružanja prve pomoći (praktični dio).

U kategorji podmladak prvo mjesto osvojila je ekipa splitskog Crvenog križa (OŠ Kman Kocunar), druga je bila ekipa korčulanskog Crvenog križa (OŠ Ante Curać Pinjac), a treći su bili Hvarani (OŠ Jelsa).
Ekipa Crvenog križa Brač (OŠ Pučišća) zauzela je odlično 4. mjesto, a koliko su bili blizu ''postolja'' najbolje svjedoči podatak da im je 3. mjesto umaklo za samo 0,63 boda! Čestitke njihovoj mentorici Simoni Širković Martinić!

U kategorji mladi prvo mjesto također je osvojila ekipa splitskog Crvenog križa (IV. gimnazija Marko Marulić), druga je bila ekipa hvarskog Crvenog križa (SŠ Hvar - izdvojena lokacija Jelsa), a treći su bili dubrovčani (Klas. gimnazija Dubrovnik).

Dvadeset pobjedničkih ekipa Međužupanijskih natjecanja sresti će se u Sisku, 13. svibnja, na Državnom natjecanju mladih HCK.

 

Fotografija: Digitalvizija.in

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn