brac online

Točno u 13.30 sati završena je prva ovogodišnjahumanitarna akcija darivanja krvi u Nerežišćima.

 

 Kako doznajemo od Kluba dobrovoljnih darivatelja krvi Nerežišća akciji se odazvalo 85 darivatelja među kojima i 3 nova a ukupno je sakupljeno 70 doza ove dragocjene tekućine.
Akcija je održanau nerežiškoj "Galeriji", sponzori su joj bili Općina Nerežišća i supetarska hotelska kuća Svpetrvs hoteli a sredstva prikupljena njenim održavanjem namijenjena su teško oboljelom darivatelju iz Sumartina.

Predsjednik DDK Nerežišća Dario Marinković s ponosom ističe kako je odaziv Nerežišćana ponovno bio izvrstan naglasivši kako je upravo općina Nerežišća u posljednje dvije godine kad se promatra odnos broja darovanih doza krvi i broja stanovnika najbolja u RH. Tako su u 2017. godini ukupno darovali 200 a u rekordnoj 2016. godini čak 225 doza krvi a obzirom na odaziva darivatelja koji drugi najbolji uopće za očekivati je da će u ovoj 2018. pasti i taj rekord.

Fotografije: Crveni križ Brač

 

Podijeli članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.