Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Točno u 13.30 sati završena je prva ovogodišnjahumanitarna akcija darivanja krvi u Nerežišćima.

 

 Kako doznajemo od Kluba dobrovoljnih darivatelja krvi Nerežišća akciji se odazvalo 85 darivatelja među kojima i 3 nova a ukupno je sakupljeno 70 doza ove dragocjene tekućine.
Akcija je održanau nerežiškoj "Galeriji", sponzori su joj bili Općina Nerežišća i supetarska hotelska kuća Svpetrvs hoteli a sredstva prikupljena njenim održavanjem namijenjena su teško oboljelom darivatelju iz Sumartina.

Predsjednik DDK Nerežišća Dario Marinković s ponosom ističe kako je odaziv Nerežišćana ponovno bio izvrstan naglasivši kako je upravo općina Nerežišća u posljednje dvije godine kad se promatra odnos broja darovanih doza krvi i broja stanovnika najbolja u RH. Tako su u 2017. godini ukupno darovali 200 a u rekordnoj 2016. godini čak 225 doza krvi a obzirom na odaziva darivatelja koji drugi najbolji uopće za očekivati je da će u ovoj 2018. pasti i taj rekord.

 

 

 

Fotografije: Crveni križ Brač

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn