brac online

Narodna knjižnica Sutivan i Turistička zajednica Grada Supetra organiziraju "7. smotru sirnica otoka Brača", tradicijsku gastronomsku manifestaciju koja će se održati na Uskrsni ponedjeljak, 22. travnja 2019. u Supetru na terasi hotela "OSAM" s početkom u 11 sati.

 Organizatori pozivaju sve vas čuvare i ljubitelje kulinarske tradicije otoka Brača (restorane, hotele, udruge, slastičare i kuhare, obitelji) da donesete svoje sirnice na natjecanje i da im se pridružite i ove godine u ugodnom druženju uz kulturno-zabavni program koji organizira domaćin Turistička zajednica Grada Supetra i prigodnu degustaciju sirnica nakon završetka ocjenjivanja.

Manifestaciju je pokrenula 2011. godine Narodna knjižnica Sutivan sa idejom da se održava svake godine u drugom bračkom mjestu tako da su domaćini Smotre do sada bili: Sutivan, Nerežišća, Škrip, Selca, Bol, Postira i ove godine Supetar.

Cilj događanja je okupiti uzorke sirnica (pinci) iz što više bračkih mjesta kako bi utvrdili koliko su očuvane gastronomske tradicije otoka u pripremi omiljenih Uskršnjih kolača i druženje uz razmjenu iskustava, recepata, savjeta i ideja. Mjesto sa najvišim brojem bodova među prijavljenim sirnicama osvaja laskavu titulu "Čuvara kulinarske tradicije otoka Brača" za tekuću godinu.

Manifestacija svojim karakterom opravdava uvrštenje otoka Brača i Hvara na UNESCO-vu Reprezentativnu listu nematerijalne kulturne baštine svijeta pod imenom "Mediteranska prehrana".

Podijeli članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.