Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Između 30 otočnih proizvođača, nositelja jedinstvene oznake kvalitete „Hrvatski otočni proizvod“ koja objedinjuje izvrsnost i tradiciju, tri su bračka predstavnika koja svoje proizvode predstavljaju do 12. ožujka na Trgu Bana Jelačića.

 

 

 

Suveniri od maslinovog drva Mojmira Vladislavića iz Supetra, OPG Peša iz Škripa s maslinovim uljima, suhim smokvama, džemom od naranče i smokvenjacima od mendula i rogača,te Poljoprivredna zadruga Postira, svojom bračkom izvornošću pozivaju vas na susret sa škojom.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije pokrenuli su projekt „Hrvatski otočni proizvod“ još 2007. godine s ciljem poticanja otočnih proizvođača u proizvodnji izvornih i kvalitetnih proizvoda. Proteklih deset godina prepoznati i distribuirani otočni proizvodi uspješno su udovoljavali svim kriterijima izvrsnosti, izvornosti i tradicije, tako da oznaku kvalitete „Hrvatski otočni proizvod“ danas ponosno nosi 739 proizvoda od 249 proizvođača s 24 otoka i poluotoka Pelješca.

Radi se o proizvodima koji su nastali iz otočne tradicije, razvojno-istraživačkog rada, inovacije i invencije. Projekt se tradicionalno predstavlja dva puta godišnje na Trgu bana Josipa Jelačića, a u tjednu koji je krenuo prvog dana ožujka, eto prilike u srcu metropole do 12. ožujka osjetiti i kušati raznolikost bračke i ostale otočne ponude.

 

 

Prilog: Pero Vidaković

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.