Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Između 30 otočnih proizvođača, nositelja jedinstvene oznake kvalitete „Hrvatski otočni proizvod“ koja objedinjuje izvrsnost i tradiciju, tri su bračka predstavnika koja svoje proizvode predstavljaju do 12. ožujka na Trgu Bana Jelačića.

 

 

 

Suveniri od maslinovog drva Mojmira Vladislavića iz Supetra, OPG Peša iz Škripa s maslinovim uljima, suhim smokvama, džemom od naranče i smokvenjacima od mendula i rogača,te Poljoprivredna zadruga Postira, svojom bračkom izvornošću pozivaju vas na susret sa škojom.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije pokrenuli su projekt „Hrvatski otočni proizvod“ još 2007. godine s ciljem poticanja otočnih proizvođača u proizvodnji izvornih i kvalitetnih proizvoda. Proteklih deset godina prepoznati i distribuirani otočni proizvodi uspješno su udovoljavali svim kriterijima izvrsnosti, izvornosti i tradicije, tako da oznaku kvalitete „Hrvatski otočni proizvod“ danas ponosno nosi 739 proizvoda od 249 proizvođača s 24 otoka i poluotoka Pelješca.

Radi se o proizvodima koji su nastali iz otočne tradicije, razvojno-istraživačkog rada, inovacije i invencije. Projekt se tradicionalno predstavlja dva puta godišnje na Trgu bana Josipa Jelačića, a u tjednu koji je krenuo prvog dana ožujka, eto prilike u srcu metropole do 12. ožujka osjetiti i kušati raznolikost bračke i ostale otočne ponude.

 

 

Prilog: Pero Vidaković

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn