Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Otvaranje nove turističke sezone u Supetru već tradicionalno počinje s međunarodnim kulinarskim festivalom "Biser mora", prvorazrednim gastronomskim i turističkim događajem koji će na jednom mjestu okupiti preko 1500 kuhara.

 

 

 

Ove godine Biser mora održava se u Svpetrvs hotelima od 6. do 9. travnja čime i službeno započinje supetarska turistička sezona, a grad preplave kuharske bluze, mirisi, okusi i senzacionalne izvedbe najboljih chefova. Zajednička je to zasluga udruge Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija, TZG Supetar i Grada Supetra.

Biser mora je tradicionalni međunarodni kulinarski festival koji se održava dvanaestu godinu zaredom od 2006. godine. Profilirao se kao najznačajnije natjecanje kuhara na Mediteranu i ima ocjenu prvorazrednog gastronomskog i turističkog događaja Hrvatske. U prilog tome govori činjenica da je do sada na Biseru mora sudjelovalo preko 1.500 kuhara iz 30 zemalja, kao i značajan broj sudionika iz srednjih škola, predavača i osoba iz javnog života, te svih zaslužnih za razvoj hrvatske gastronomije i gastronomije partnerskih zemalja.

Biser mora je mnogo više od samog natjecanja za kuhare profesionalace i ugostiteljske škole jer su u bogat i atraktivan program uključeni master classovi, gastro izložbe, enološke radionice, cooking show-ovi, degustacije, prezentacije strane i domaće kuhinje, okrugli stolovi, B2B susreti, radionice za profesionalne kuhare i građanstvo, upoznavanje i kreiranje turističke gastro destinacije, zabavni program i druga popratna događanja.

Kuhari dolaze na Biser mora vidjeti nove trendove i naučiti nešto novo, ali i pokazati svoja znanja i umijeća zainteresiranim poslodavcima. U vrijeme kada su u turizmu toliko tražena ugostiteljska zanimanja, nije rijetkost da se ugostitelji za nadolazeći posao pripremaju upravo tražeći i odabirući najbolje natjecatelje supetarskog međunarodnog festivala i kuharskog natjecanja kao pojačanja svojih uspješnih timova.

Biser mora iz godine u godinu ističe važnost gastronomije kao jedne od najznačajnijih grana turizma kroz promoviranje različitih kuhinja zemalja sudionica, jednako kao i održavanje njihove izvornosti i autohtonosti.

Prošle godine uvedene su novine – cjelodnevno i cjelonoćno natjecanje i gastro izložba supetarskih restorana i konoba. 2017. godina donosi nove zanimljivosti, a izdvajamo hvale vrijedno predstavljanje ponude svih bračkih mjesta i Brača kao jedinstvene destinacije.

Otok Brač kao domaćin događanja godinama je promoviran te je postao još prepoznatljivija i poželjnija turistička destinacija. I ovog proljeća očekuje sve profesionalce i sladokusce da budu dio nezaobilaznog Bisera mora!

 

Izvor: Hotspots

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn