Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Na Međunarodnoj konferenciji o kulturnoj baštini i mediteranskoj prehrani održanoj 9. i 10. svibnja na Sveučilištu Algarve u Portugalu sudjelovali su i naši Bračani.

 

 

 

Ova međunarodna konferencija održana je tijekom portugalskog predsjedanja koordinacijom sedam reprezentativnih država i zajednica mediteranske prehrane kao nematerijalne kulturne baštine UNESCO-a čiji je glavni cilj očuvanje i prenošenje Mediteranske prehrane (MD) i njenih univerzalnih vrijednosti sadašnjim i budućim generacijama. 

Hrvatska ekipa koja je sudjelovala na konferenciji odlično je odradila svoj posao.

Kruno Cukrov iz Muzeja uja u Škripu održao je kratko izlaganje o očuvanju i iskustvima mediteranske prehrane, a posebno zanimanje je izazvalo prvo ovogodišnje svjetsko prvenstvo u branju maslina u Postirama.

Mirna Bojić iz ministarstva kulture predstavila je izazove u upravljanju kulturnim znamenitostima Starog Grada na Hvaru i Pustinje Blaca na Braču, dok je dr.sc. Jelena Ivanišević sa Instituta za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu predstavila etnološke i etnografske projekte na otoku Braču i Hvaru.

 

 

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn