Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Kreiranjem suvremenog verbalnog i vizualnog identiteta, Bol je prepoznao važnost brendiranja destinacije, s posebnim naglaskom na jedinstvenu plažu Zlatni rat, kao jednog od simbola Jadrana i hrvatskog turizma.

 Novi vizualni identitet predstavlja iskorak u daljnjem pozicioniranju destinacije na međunarodnoj turističkoj mapi.
Distanciranjem od "očekivanog" načina vizualiziranja Zlatnog rata kao simbola Bola kroz znak ili logotip, stvoren je suvremeni verbalni i vizualni identitet koji također funkcionira na većini stranih jezika, što je u turizmu od velike važnosti, a tematski slogani unutar istog vizualnog jezika stvaraju modularan verbalni i vizualni sustav te na taj način komuniciraju jasne činjenice usko vezane za destinaciju kao i pripadajuće manifestacije.


Novi identitet je zaštićen kao žig od strane Državnog zavoda za intelektulno vlasnišvo, a Turistička zajednica općine Bol ga je ponudila na korištenje i široj zajednici. Također, primjenom vizualnog identiteta u izradi promotivnih materijala, dobjena je puno šira paleta promo materijala u upotrebi bilo on ili off-line komunikaciji.

Turistička zajednica Bol primijenila je novi identitetski sustav na sve promotivne materijale, a novi identitet preuzima i zajednička web-stranica www.bol.hr te svi ostali marketinški kanali, tiskani i digitalni.

Modularan verbalni i vizualni sustav vizualnog identiteta Bola je puni zamah dobio kroz međunarodne event-e svjetske razine: WTA Croatia Bol Open te Svjetsko i Europsko prvenstvo u Windsurfingu, u kojima TZO Bol participira financijski, organizacijski i marketinški.

 
Izvor: Turizmoteka /objavljeno uz dozvolu autora/

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.