Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

U sklopu Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. do 2020. bespovratna sredstva su namijenjena obnovi suhozida kroz Mjeru 4. „Ulaganja u fizičku imovinu“, Podmjeru 4.4. „Potpora neproizvodnim ulaganjima vezanim uz postizanje agro-okolišnih i klimatskih ciljeva“, tip Operacije 4.4.1. „Neproizvodna ulaganja vezana uz očuvanje okoliša“.

 

 

Korisnici unutar navedenog tipa Operacije su poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstva; javne ustanove i tijela, uključujući javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjima (državne, regionalne i lokalne javne ustanove); te jedinice lokalne samouprave i civilne udruge koje se bave zaštitom i promicanjem kulturnih vrijednosti i zaštite okoliša.

Prihvatljivi troškovi odnose se na ulaganje u izgradnju terasa, u podizanje suhozida i živica; uklanjanje invazivnih stranih vrsta s poljoprivrednog zemljišta; nabava električnog pastira s pripadajućom opremom i/ili autohtonog pastirskog psa (tornjaka); izgradnja novih i obnova postojećih nastambi za stoku na području prirodne rasprostranjenosti velikih zvijeri; obnova staništa važnih za očuvanje bioraznolikosti na poljoprivrednom zemljištu; ulaganje u obnovu zapuštenih lokvi za napajanje stoke te kupnja zemljišta za realizaciju projekta do 10% vrijednosti ukupno prihvatljivih troškova projekta.

Visina potpore iznosi od 600,00 EUR do 150.000,00 EUR u kunskoj protuvrijednosti. Intenzitet potpore unutar tipa Operacije 4.4.1. za suhozide iznosi do 100% vrijednosti ukupnih prihvatljivih troškova.

Natječaj za navedeni tip Operacije indikativno je najavljen za 18. rujna 2017. s rokom prijave do 20. studenog 2017.

Više informacija možete dobiti u uredu Eurokonzaltinga u Splitu:
097/637-98-96, Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova. Vaš JavaScript treba biti uključen da bi ju vidjeli. ili u uredima Eurokonzaltinga u ostalim hrvatskim gradovima.

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn