Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije donijelo je 24. kolovoza odluku o financiranju projektnog prijedloga "Revitalizacija kulturno povijesne cjeline Škripa", Gradu Supetru, a dokument je supetarska gradonačelnica Ivana Marković službeno potpisala ovog četvrtka, 5. listopada.

 

 

Gradu Supetru su dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 1.558.471,19 kuna za izradu projektne dokumentacije. Projekt je sufinanciran u okviru Operativnog programa 'Konkurentnost i kohezija 2014-2020', a poslan je na Poziv za dostavu projektnih prijedloga "Priprema i provedba Integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine", koji je otvoren u studenom 2015. godine. U ovom je projektu Gradu Supetru partner, OPG Katja Cukrov.

Projekt revitalizacije Škripa uključuje više komponenata vezanih uz razvoj kulturno povijesne cjeline Škripe, a radi se o izradi projektnih dokumentacija vezanih uz uređenje prostora Muzeja otoka Brača, uređenje lokaliteta, te izgradnja prezentacijskog centra rudnika bitumena Minjere, uređenje pješačkih i biciklističkih staza, pristupnog čvora, vidikovca.
Uređenje arheološkog nalazišta, sanacija zvonika i potpornog zida crkve sv. Jelene, sanacija crkve sv. Ivana Krstitelja, multimedijalni centar 'Muzej uja', prenamjena nekadašnje crkve sv. Ante u muzejski prostor, uređenje rekreacijske zone Park skulptura, javni sanitarni čvor, kuća za odmor 'Kaštil Cerineo', izrada web karte također su dio navedenog projekta, s čime su stanovnici Škripa i ostali zainteresirani bili upoznati tijekom nekoliko održanih prezentacija projekta.

Projekt je sufinanciran u iznosu od približno 80% od strane Europske unije, dok ostale prihvatljive troškove financiraju Grad Supetar i partner OPG Katja Cukrov.

 

 

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.