Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Pobjednik ovogodišnjeg jubilarnog Oblica festa je Jurica Škarić iz Postira, čije je ekstra djevičansko maslinovo ulje proglašeno apsolutnim pobjednikom.

 

 

 

Na ovogodišnjem natjecanju prijavljena su 94 uzorka ulja, koja su bila odlične kvalitete. U ime Ocjenjivačkog suda Ivica Ljubenkov, predsjednik zajednice maslinara i uljara hrvatske je istakao kako su ulja bila odlične kvalitete, 43 uzorka su bila zlatna, 11 srebrna, a 5 brončana. 

Najbolje ulje je, kao što smo već naveli, ono Jurice Škarića iz Postira. Njegovo ekstra djevičansko maslinovo ulje proglašeno je apsolutnim pobjednikom - šampionom manifestacije.

- Redovito se natječem i ova nagrada je nešto najljepše što se može dogoditi bračkom maslinaru. Ona će mi biti poticaj za ubuduće, ali i jedno veliko zadovoljstvo za uloženi trud i ljubav prema maslini. Za ovu nagradu zaslužna je puno i moja supruga Anđela koja mi je uvijek pri ruci - izjavio je Jurica Škarić.

Drugo mjesto pripalo je Učeničkoj zadruzii „Podježice“ iz Postira koja djeluje u sklopu osnovne škole koja broji osamdesetak učenika, koji sa svojim voditeljem Žanom Ravlićem brinu o školskom masliniku.

Učenici Osnovne škole iz Selaca osvojili su zlatnu medalju za svoje ulje koju je u ime škole primila učenica Iris Stančić.

Zlatnu medalju dobio je i Slovenac Jože Sagadin koji u Postirima ima kuću i maslinik.

 

Foto: Ivica Radić

   

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.