Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Od 21. lipnja 2018. godine stupa na snagu izmjena Pravilnika o športskom i rekreacijskom ribolovu na moru.Među najvažnijim izmjenama, predmetni propis uvodi, privremeno za 2018. godinu, novu kategoriju višednevnih dozvola – dozvolu za 180 dana, koja će vrijediti 180 dana od dana kupnje, a najduže do 31. prosinca 2018. godine.

 

 

Naknada za ovu vrstu dozvole jednaka je kao i naknada za godišnju športsku i rekreacijsku (350 kn za športsku i 500 kn za rekreacijsku), ali su predviđene i potkategorije ove dozvole, po istom principu kao i za godišnje (za umirovljenike, za otočane i sl.) po povoljnijoj cijeni.

U Pravilniku je izmijenjena i odredba koja se odnosi na snagu rasvjetnog tijela (jakost svjetlosti) kod ribolova ostima ili povrazima s kukom pri čemu je snaga električne žarulje povećana na 100W (sa dosadašnjih 40W), te je uvrštena mogućnost korištenja plinskog ferala jakosti svjetlosti do 400cd, dok je snaga LED i halogenog rasvjetnog tijela ostala nepromijenjena.

Pravilnik je objavljen u Narodnim novinama br. 54/18 od 13. lipnja 2018. godine.


Izvor: Ministarstvo poljoprivrede - Uprava ribarstva

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.