Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Gradu Supetru je za prijavljene projekte do sada odobreno preko 8 milijuna kuna.

 

 

 

Posljednjih tjedana Grad Supetar je zaprimio odluke o financiranju novih projekata. Za projekt „Zaželi“, program zapošljavanja žena, odobreno je 1.069.916,66 kuna, uz stopu sufinanciranja od 100 posto. Projekt se financira u okviru operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. Kroz slijedeće tjedne možete očekivati raspisivanje natječaja za zapošljavanje.

Gradu Supetru su odobrena sredstva od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku iznos od 1,2 mil kuna za poboljšanje standarda u radu vrtića. Navedena sredstva će se iskoristiti za rekonstrukciju dječjeg vrtića „Mrvica“. Isti projekt je prijavljen i natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, na natječaj energetske obnove zgrada u javnom sektoru, te je za tu svrhu prihvaćenovo 1,6 mil kuna na račun troškova. Nakon izdane odluke raspisat će se natječaj za izbor izvođača radova procijenjene vrijednosti u iznosu od 4,9 mil. kuna bez PDV-a. U tijeku je postupak javnog savjetovanja, na elektroničkom oglasniku javne nabave, za preuređenje prostora kojeg je do sada koristio KD „Grad“ u dječje jaslice.

Grad Supetar je s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost potpisao Ugovor o nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpada, ukupne vrijednosti 1,6 mil kuna, a zajednički projekt bračkih JLS za edukaciju u gospodarenju otpadom je prošao administrativnu provjeru.

Splitsko dalmatinska županija je donijela Odluku o sufinanciranju projekta određivanja granice pomorskog dobra katastarske općine Supetar, te će se uskoro krenuti u izradu elaborata, čime će Grad Supetar biti jedna od prvih JLS na području Županije, na čijem će se prostoru u cijelosti odrediti granica pomorskog dobra. Elaborati su već izrađeni za katastarske općine Mirca i Splitska, te su u postupku pred nadležnim Povjerenstvima.
Upravo su i u tijeku završne pripreme za prijavu 19 mil kuna vrijednog projekta izgradnje zgrade DVD-a Supetar, na mjeru 7. u suradnji s općinama Nerežišća i Sutivan, koje su već na svojim vijećima donijele potrebne odluke za sudjelovanje u ovom projektu.

Prvi projekt Grada Supetra za koji su dobivena sredstva iz programa operativnog EU „Konkurentnost i kohezija“, projekt „Revitalizacija kulturno povijesne cjeline naselja Škrip“ ide polako prema svome kraju. Ukupna vrijednost projekta je vise od 2 mil. kuna, a dodijeljeno 1,5 mil kuna. Do sada su izrađene web podloga za izradu interaktivne karte Škripa, konzervatorski elaborati za crkvu Svetog Ivana, crkvu Svete Jelene, te arheološkog nalazišta. Nadalje, napravljene su snimke postojećeg stanja svih zaštićenih spomenika kulture unutar zaštićene cjeline naselja i napravljena geomehanička ispitivanja crkve Svetog Ivana i zvonika Svete Jelene. Za ostale objekte koji su obuhvaćeni projektom izrađena su idejna rješenja, te je pri kraju izrada konačne dokumentacije.

Izvor: Fb Ivana Marković, gradonačelnica

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.