Brač Online

Portal otoka Brača - već 15 godina s vama

Danas je Jadrankamen d.d. u stečaju temeljem odluke Odbora vjerovnika djelomičnom diobom isplatio 10% preostalih potraživanja vjerovnicima prvog višeg isplatnog reda.

 

 

 

Ukupno 4.533.869,13 kn isplaćeno je na račune 299 bivših i sadašnjih radnika, Porezne uprave i Agencije za osiguranje radničkih potraživanja. U dosadašnjem tijeku postupka radnicima je na ime otpremnina, zaostalih plaća i po drugim osnovama isplaćeno ukupno oko 10.2, a za isplatu ostaje još nešto više od 14.3 milijuna kuna. Načelnik općine Pučišća Marino Kaštelan najavio je kako će do kraja godine biti spremne i cjelovite ponude strateških partnera za ulaganje u Jadrankamen nakon čega je izgledno i donošenje stečajnog plana, namirenje vjerovnika i nastavak rada s novom vlasničkom strukturom već u 2019. godini.

 

 

Podijeli članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.