Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Danas je Oleg Butković, Ministar mora, prometa i infrastrukture u pratnji ministra uprave Lovre Kuščevića svečano otvorio radove na izgradnji obilaznice naselja Ložišća u općini Milna, osvrnuvši se usput na problem besplatnog prijevoza otočke djece s teškoćama u razvoju.

 Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 31,3 milijuna kuna, a navedenim sredstvima će se izgraditi obilaznica naselja Ložišća u duljini od 1,56 kilometara. Završetak radova na ovoj dionici očekuje se za godinu i pol, a izgradnjom ove obilaznice Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture zajedno sa Hrvatskim cestama kao investitorom želi poboljšati cestovnu infrastrukturu otoka Brača i utjecati na bolju povezanost lokalnih mjesta za otočno stanovništvo.

„Izgradnjom ove prometnice rješavamo prometni čep u samom središtu ovog bračkog mjesta. Riječ je o projektu koji svojom veličinom i vrijednošću možda i nije usporediv s nekim drugim projektima, no on za ove ljude ovdje znači uistinu mnogo, i zato sam došao danas na Brač.“ – rekao je ministar Butković te istaknuo kako će danas obići i druga otočna mjesta i razgovarati o investicijama, poput izgradnje kružnih tokova i rješavanja određenih prometnica. „Za mnoge od tih projekata već se izrađuje projektna dokumentacija, stoga zahvaljujem Hrvatskim cestama na ažurnosti, i Županijskoj upravi za ceste na kvalitetnoj suradnji“. – istaknuo je ministar Butković na otvorenju radova izgradnje obilaznice.


Projekt izgradnje obilaznice naselja Ložišća zasigurno će predstavljati dodatni resurs za razvoj turizma na otoku Braču, dok će izgradnja i modernizacija lokalnih cesta biti od iznimnog značaja za daljnji gospodarski razvoj otoka te će, uz poboljšanje prometne povezanosti otoka, rezultirati i boljom dostupnošću javnih usluga, mobilnošću i mogućnošću dnevne migracije stanovništva na posao i s posla.

Okupljene novinare osim očekivanih pitanja vezanih za projekt zanimalo je i mišljenje ministra o problemu otočke djeca s teškoćama u razvoju koja nemaju pravo na besplatan trajektni prijevoz zbog nužnih terapija na kopnu.

Ministar Butković odgovorio je kako se susreo s predstavnicima udruga i podrobno se upoznao tim problemom uz napomenu kako je za njegovo potrebno izmijeniti zakon dodavši kako će već u ovoj godini zakon biti promijenjen.

“Zakon je gotov, on ide sada u javno savjetovanje, mora ići u proceduru Vlade pa onda u proceduru Sabora. Za to je potrebno određeno vrijeme. Ali neće tu biti nikakvih problema, sve ćemo riješiti”, obeća je Butković.
Na nama je bodulima a posebno na roditeljima djece s invaliditetom koji žive na otocima da pomno pazimo hoće li obećanje biti i održano.Fotografije: Digitalvizija.in

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.